Weekendje weg: Ieper en omgeving

Ieper, de hoofdstad van Flanders Fields. Wandel langs de middeleeuwse straten, de imposante Lakenhalle, de Grote Markt en de vele restaurants en bruine kroegen. Daarnaast is Ieper dé uitvalsbasis om meer van de Westhoek te ontdekken: de Belgische kust, het groene Heuvelland en de hoppestad Poperinge liggen dichtbij.

Je citytrip naar Ieper geboekt? Achteraf ontvang je een mail met lokale aanbevelingen. Heb je verdere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen; we helpen je graag.

Activiteiten

Wandelen

Wandel door de middeleeuwse stad of verken de wandelpaden buiten Ieper. De wandelkaarten liggen voor je klaar in de woning.

Fietsen

Geniet van de Westhoek per (elektrische) fiets en laat je verwonderen door de mooie landschappen. De fietskaarten liggen voor je klaar in de woning.

Winkelen

Boetiekjes of bekende ketens: op en rondom de Grote Markt vind je voldoende winkels om je eventjes zoet te houden.

Uitleven

Bellewaerde: een bijzondere mix van een attractie- en dierenpark, omgeven door groen! Waterratten leven zich uit in het Aquapark.

Enkele must-visits tijdens je citytrip in Ieper

Menenpoort & Last Post

Een indrukwekkend herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de gesneuvelde Britse soldaten. Elke dag om 20 uur brengt de Last Post een eerbetoon. Een echt kippenvelmoment.

Lakenhalle

Eén van Europa’s grootste burgerlijke gebouwen in gotische stijl. Ooit deed het dienst als overdekte verkoop- en opslagplaats van laken, na de vernieling tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het complex herbouwd.

Sint-Maartenskathedraal

Gotische kathedraal uit de tijd dat Ieper nog een bisschop had. De kerk werd na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd en is elke dag vrij te bezoeken.

Musea

In Flanders Fields Museum

Eén van de twee musea in de Lakenhalle. Het IFFM biedt een meeslepende ervaring van het frontleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een must-do tijdens je weekendje weg in Ieper!

Hooge Crater Museum

Een absolute aanrader met reconstructies van oorlogstaferelen, een uitgebreide verzameling wapens, uitrustingen en oude foto’s.

Passchendaele Museum in Zonnebeke

Ontdek het verhaal van de Slag bij Passendale: één van de gruwelijkste veldslagen waarbij in 100 dagen meer dan een half miljoen mensen het leven lieten voor amper 8 kilometer.

Evenementen

Tijdens je weekendje weg in Ieper valt er altijd wel iets te beleven. Ontdek hier alle evenementen die plaatsvinden tijdens je verblijf.

In april hadden we Stefani te gast in de vakantiewoning. Ontdek in haar blog de lovende woorden over de woning én de leuke adresjes en activiteiten in Ieper.